Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

Безпечність споруд цивільного захисту: за втручання прокуратури на Прикарпатті приведено у належний технічний стан ще одне укриття

  

 

Коломийською окружною прокуратурою Івано-Франківської області забезпечено реальне виконання рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду щодо зобов’язання приведення протирадіаційного укриття у готовність за його функціональним призначенням.
 
Прокурори встановили факт тривалої бездіяльності органу місцевого самоврядування Коломийського району щодо забезпечення утримання споруди цивільного захисту в належному технічному стані, що спричинило неможливість використання її за призначенням. Це стало підставою для заявлення окружною прокуратурою позовної заяви в інтересах Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області.
 
Суд задовольнив вимоги прокуратури та на виконання рішення суду проведено відповідні ремонтні роботи. Згідно з актом оцінки стану готовності, споруда цивільного захисту площею понад 160 кв. м приведена у належний технічний стан та повністю готова для укриття людей.
 
Органи прокуратури тримають на постійному контролі питання захисту інтересів держави, в тому числі шляхом вжиття заходів цивільно-правового характеру щодо забезпечення приведення споруд цивільного захисту у готовність для укриття населення.

кількість переглядів: 132