Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

Прокуратура в судовому порядку вимагає повернути до бюджету безпідставно сплачені кошти за електроенергію у сумі понад 120 тис. грн

    

Коломийська окружна прокуратура в інтересах держави звернулася до суду про визнання недійсними додаткових угод до договорів про постачання електроенергії та стягнення надміру сплачених Городенківською міською радою коштів у сумі понад 120 тис. грн.
 
Прокуратурою встановлено, що у 2021 році між підприємством – постачальником та міською радою укладено додаткові угоди, якими безпідставно збільшено вартість електроенергії. Таким чином необґрунтовано змінені істотні умови договору, чим порушено вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та завдано державі шкоду на зазначену суму.
 
Слід зазначити, що міська рада мала беззаперечне право на отримання електроенергії по ціні, визначеній в укладеному сторонами основному договорі, а її подальше підвищення шляхом так званого «каскадного» укладення додаткових угод за відсутності законних підстав для цього, призвело до повного нівелювання результатів відкритих торгів та надмірної витрати міською радою бюджетних коштів.
 
Наразі Господарським судом Івано-Франківської області відкрито провадження у справі та призначено до розгляду.

кількість переглядів: 122