Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Ювенальні прокурори Прикарпаття провели спільний семінар щодо протидії домашньому насильству

   


     У п’ятницю, 26 квітня,  за головування першого заступника керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Андрія Байдака відбувся семінар щодо особливостей досудового розслідування у кримінальних провадженнях , пов’язаних із домашнім насильством, у тому числі стосовно дітей.
 
  У заході взяли участь ювенальні прокурори, прокурори окружних прокуратур та співробітники поліції.
 
«Сьогодні, у час збройної російської агресії проти України, значна увага та зусилля ювенальних прокурорів і правоохоронців приділяються протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з домашнім насильством, особливо тим, де потерпілими є діти. Переважна більшість осіб, яких притягують до відповідальності за ці правопорушення, вчиняють їх не вперше, що свідчить про необхідність вжиття більш дієвих заходів для недопущення повторного насильства» , - зазначив Андрій Байдак.
 
 
Учасники семінару обговорили специфіку досудового розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії, особливості доказування та проблемні питання, що виникають у практичній діяльності.
 
Особливу увагу акцентували на важливості забезпечення права на захист, реалізацію потерпілими права на безоплатну правничу допомогу.
 
 
 

кількість переглядів: 124