Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

На Прикарпатті повідомлено про підозру псевдоправоохоронцю, який проводив репресії та «профілактичні зачистки» жителів окупованих територій

  

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури жителю Херсонщини заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у квітні  2022 року підозрюваний погодився на пропозицію представників спецслужб росії та добровільно зайняв посаду «дільничого поліцейського» у незаконному правоохоронному органі, створеному окупаційною владою у селі Боргунка на Херсонщині.

Під керівництвом окупантів він виконував «каральні функції», а також допомагав окупантам в протиправній діяльності на шкоду державним інтересам України.

 Підозрюваний брав участь у проведенні масових репресій проти місцевих жителів та переслідуванні людей під виглядом «профілактичних зачисток».

Також він організовував проросійські заходи, агітував жителів села переходити на бік окупанів та співпрацювати з ними.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 110