Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

ЗА 6300 ЄВРО ПЕРЕПРАВЛЯЛИ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ ЗА КОРДОН НА ЧОВНІ – ВИКРИТО ОРГАНІЗОВАНУ ГРУПУ НА ПРИКАРПАТТІ

           


За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Слідством встановлено, що учасники організованої групи за грошову винагороду розробили схему переправлення військовозобов’язаних до країн Євросоюзу.
 
Нелегальний канал підозрювані організували в обхід державних прикордонних пунктів пропуску. Вони переправили призовника на гумовому човні через річку Тиса до Республіки Угорщина. Така втеча з країни обійшлась у 6300 Євро.
 
У березні 2024 року за 10 000 євро учасники групи провели інструктаж та супровід іншого військовозобов’язаного. Однак, під час транспортування цього чоловіка, їх викрили правоохоронці.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП в Івано-Франківській області,  оперативний супровід  - Управління СБУ в області та Управління стратегічних розслідувань у області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 138