Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Поширював у соцмережі кремлівські наративи та виправдовував окупантів - повідомлено про підозру мешканцю Прикарпаття

      

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, 50-річний мешканець міста Калуш в забороненій соціальній мережі поширював наративи окупантів. Упродовж жовтня-листопада 2022 року підозрюваний систематично публікував матеріали з виправдовуванням та визнанням правомірною збройної агресії рф, а також запереченням тимчасової окупації частини території України.
 
У цих публікаціях мовою окупантів українські міста називали «російською історичною землею» та закликали допомагати «фронту».
 
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що вказані висловлювання містять заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України у Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 124