Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

На Прикарпатті викрито організовану групу, яка налагодила наркотрафік із мільйонними оборотами

                 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства,  з січня 2023 року організатор та учасники групи налагодили на Прикарпатті наркотрафік із мільйонними прибутками. Для «бізнесу» вони організували нарколабораторію, де  виготовляли амфетамін та інші психотропи. Товар збували через дилерів.
 
Таким чином злочинне угрупування за місяць виготовляло близько 20 кг амфетаміну.
 
Крім того, вони закуповували в інших областях контрабандний «Субутекс» і канабіс, які перепродували у регіоні.
 
Від цієї діяльності підозрювані отримували близько 10 мільйонів гривень щомісячно.
 
Правоохоронці провели 35 обшуків у лабораторії, місцях зберігання наркотиків, житлі та автомобілях учасників організованої групи. Під час них виявлено та вилучено: 5 кг амфетаміну, обладнання нарколабораторій, канабіс, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки, квадрокоптер, зброю, гроші загальною сумою 300 тис. грн (в гривнях, доларах та євро).
 
Також у підозрюваних вилучено 5 автомобілів, які використовувалися в злочинній діяльності, серед них авто преміумкласу Porsche 718 Boxster, BMW M8, Alfa Romeo Stelvio.
 
Організатору та двом спільникам обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права застави, четвертого – оголошено в розшук.
 
Викриття протиправної діяльності проводились Управлінням СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУНП в області, за оперативного супроводу – Управління боротьби з наркозлочинністю в області.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
   
 

кількість переглядів: 178