Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

У Івано-Франківській обласній прокуратурі відбулась нарада щодо протидії злочинності у сфері охорони заповідних територій та лісового фонду

         

Під головуванням першого заступника керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Андрія Байдака відбулася спільна нарада керівництва правоохоронних органів та органів державного контролю.

У нараді також взяли участь керівники національних природних парків області та представники лісогосподарських підприємств.

Обговорили стан реалізації заходів щодо посилення взаємодії з органами контролю для виявлення та розслідування фактів порушення законодавства у сфері охорони заповідних територій та об’єктів природно-заповідного й лісового фонду.
 

Відкриваючи нараду, Андрій Байдак відзначив важливість активізації та узгодження дій правоохоронців і контролюючих органів регіону щодо виявлення та розслідування кримінальних правопорушень вказаної категорії.
 

Серед нагальних питань – незаконна передача у приватну власність земель природно-заповідного та лісового фонду, а також викриття незаконних порубок і збуту лісу.

Крім того, прокурори обласної прокуратури на постійній основі в інтересах держави вживають заходи представницького характеру. Лише з початку 2024 року пред’явлено 6 позовів про повернення із приватної власності земельних ділянок загальною площею понад 2 га, вартістю понад 33 млн грн.

За результатами наради узгоджено постанову, яка є обов’язковою для виконання правоохоронними та відповідними державними органами.
 

кількість переглядів: 184