Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

Незаконне видобування гравію зі збитками майже 900 тис грн – судитимуть учасників організованої групи на Прикарпатті

       

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення ( ч.4 ст. 240 КК України).

Слідством встановлено, що  обвинувачені без жодних дозвільних документів видобували піщано-гравійну суміш на території гідрологічного заказника місцевого значення «Ріка Лімниця» в селищі Перегінське Калуського району.

Організатор групи – 30-річний місцевий мешканець залучив до протиправної діяльності ще трьох спільників. Він забезпечував конспірацію діяльності групи, надавав учасникам засоби для вчинення злочину – вантажний автомобіль та екскаватор, підшукував клієнтів, а також розділяв доходи від збуту гравію.

Незаконне видобування корисних копалин вони проводили упродовж квітня-серпня 2023 року. Заподіяні довкіллю збитки склали майже 900 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в області, процесуальне керівництво – прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури.

Наразі на майно обвинувачених накладено арешт на понад 1,2 млн грн, прокурори також пред’явили позов про стягнення всієї суми збитків.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 93