Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Задоволено позов прокуратури про повернення зайво сплачених коштів за газ

  

Господарським судом міста Києва  задоволено позов Долинського відділу Калуської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради про застосування наслідків недійсності нікчемних додаткових угод до договору постачання природного газу та стягнення зайво сплачених коштів у сумі 297 тис. грн.
 
В суді доведено, що Управлінням освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради за наслідками проведення відкритих торгів укладено договір про постачання природного газу з товариством на суму 1,2 млн грн, до якого в подальшому укладено 10 додаткових угод, з них 5 – про збільшення ціни газу.
 
Оскільки збільшення ціни на товар внаслідок підписання додаткових угод до договору постачання природного газу  відбулося без належного обґрунтування та доказів коливання цін на товар, то таке збільшення є прямим порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі».
 
Тому прокуратура звернулась до суду про визнання додаткових угод нікчемними та повернення зайво сплачених коштів.
 
Рішенням суду зобов’язано стягнути з товариства на користь Управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради суму коштів у розмірі 297 тис. грн.

кількість переглядів: 103