Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Повідомлено про підозру ще одному правоохоронцю, який служить окупантам на Луганщині

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 45-річному мешканцю Луганької області за фактом державної зради, участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації (ч.1 ст.111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Слідством встановлено, що підозрюваний працював у органах внутрішніх справ України та у 2014 році перейшов на бік ворога.
 
Він вступив до незаконного збройного формування та призначений на посаду заступника начальника відділу дільничних інспекторів поліції так званого «Лутугинського РВВС МВС ЛНР».
 
Разом із представниками окупаційної влади він проводив обшуки та фільтраційні заходи з проукраїнським населенням. Зокрема допитував родичів військовослужбовців ЗСУ для встановлення відомостей військового характеру, ідентифікації українських бійців та, щоб дізнатися місця їх розташування у зоні бойових зіткнень.
 
Таким чином підозрюваний  вчиняв дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, а також обороноздатності України.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Івано-Франківську) ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 100