Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Незаконне зберігання та збут зброї - повідомлено про підозру трьом мешканцям Прикарпаття

           

За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури трьом місцевим мешканцям повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, житель Косівського району з листопада 2023 року реалізовував схему незаконного збуту вогнепальної зброї й боєприпасів на Івано-Франківщині. Підозрюваний продав три автомати Калашникова з набоями, пістолет  «Browning», пістолет-кулемет «ММГ SA – 26 she KI 101659» з набоями, револьвер «Наган», а також пістолет-кулемет «ППШ» та малокаліберну гвинтівку з набоями.
 
За цю зброю та боєприпаси він отримав 6850 доларів США та 15500 гривень.
 
В ході розслідування викрито ще двох мешканців Косівського району. Одних із них у грудні 2023 року збув спортивно-мисливську гвинтівку «ТОЗ-8м» та боєприпаси до неї. В помешканні іншого – вилучено снайперську гвинтівку Драгунова.
 
За клопотанням прокурора підозрюваним обрано запобіжні заходи - тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснює СУ ГУ Нацполіції у Івано-Франківській області, оперативний супровід – УСБ України в області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 127