Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

На Прикарпатті викрито організовану злочинну групу, яка завдала збитків на 900 тис грн через незаконний видобуток гравію

    

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованого злочинного угрупування за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення ( ч.4 ст. 240 КК України).
 
За даними слідства, організатор групи із трьома спільниками без жодних дозвільних документів видобували піщано-гравійну суміш на території гідрологічного заказника місцевого значення «Ріка Лімниця» в селищі Перегінське Калуського району.
 
Протиправну діяльність підозрювані проводили упродовж квітня-серпня 2023 року за допомогою спецтехніки, а видобуті корисні копалини продавали.
 
Заподіяні довкіллю збитки склали майже 900 тис грн.
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 190