Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

В Івано-Франківську до 15 років за ґратами засудили чергового учасника нзф «днр»

    

За публічного обвинувачення Івано-Франківської обласної прокуратури мешканця Донеччини суд визнав винним у державній зраді, колабораціонізмі, участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
В суді прокурор довів, що засуджений ще у 2014 році вступив на військову службу до незаконного збройного формування «днр». Він займав посаду «командира штурмової групи» в складі оперативно-бойового тактичного формування «Каскад».
 
З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну учасник нзф воював на боці окупантів та брав участь у боях проти українських військових, зокрема на території Донецької та Запорізької областей.
 
Вирок набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Оскільки засуджений перебуває на непідконтрольній Україні території - строк відбуття покарання буде рахуватись з моменту його затримання.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
 

кількість переглядів: 201