Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

На Прикарпатті повідомили про підозру двом особам, які за 7 тис. доларів США сприяли у виготовленні фіктивних документів про непридатність до військової служби

    

За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам, котрі за грошову винагороду сприяли у виготовленні фіктивних документів ВЛК про тимчасову непридатність до військової служби, які надавали б можливість виїзду за межі України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Слідством встановлено, що депутат Калуської районної ради та житель міста Болехів за попередньою змовою групою осіб, отримавши грошову винагороду на загальну суму 7 тис. доларів США, організували сприяння військовозобов’язаному в отриманні фіктивного тимчасового посвідчення. На підставі отриманих документів громадянин визнавався тимчасово непридатним до військової служби за станом здоров’я. А також отримував право перетнути державний кордон та виїхати за межі України.
 
Депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України під час передачі фіктивних документів та отримання другої частини грошей у сумі 5 тис. доларів США.
 
На даний час підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом застави та встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.
 
За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Івано-Франківського управління ДВБ НП України та ДВКР СБУ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 481