Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

В Івано-Франківську викрили групу осіб, які шахраювали у соцмережах

           


За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Івано-Франківська повідомлено про підозру групі осіб за фактом шахрайства, вчиненого з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрювані – троє жителів Запорізької області, які в 2023 році переїхали до Івано-Франківська, розробили шахрайську схему із заволодіння грошима потерпілих.

Вони зламували сторінки користувачів соцмереж і з них розсилали повідомлення з  проханням позичити кошти.

Під видуманим приводом зломисники просили про терміновий переказ на банківську картку.

Наразі вже встановлено понад десяток потерпілих, яких підозрювані ошукали на майже півсотні тисяч гривень.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели понад ряд  обшуків за місцем проживання підозрюваних в Івано-Франківську та Запоріжжі.

Вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку, телефони, грошові кошти, «чорнові» записи .

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо встановлення інших причетних до протиправної діяльності осіб та кількості потерпілих.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Івано-Франківського РУП ГУПН в області, оперативний супровід - співробітники відділу протидії кіберзлочинам в області.
 
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 605