Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

У Івано-Франківській обласній прокуратурі підвели підсумки року та визначили пріоритети на наступний період

          

Керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима провів  нараду щодо підсумків роботи за результатами 2023 року.
    У нараді взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури, заступник керівника обласної, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур та їх заступники.
 
 Керівник обласної прокуратури відзначив, що в умовах воєнного стану прокурори забезпечили належний нагляд та координацію зусиль правоохоронних органів для підтримання правопорядку на Прикарпатті, захисту громадян та інтересів держави від злочинних посягань, передусім пов’язаних зі збройною агресією.
 
«За процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури до кримінальної відповідальності за вчинення таких злочинів притягнуто майже 80 осіб, більше половини з яких – за фактами державної зради та колабораційної діяльності. На розгляд суду скеровано 154 обвинувальні акти щодо злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, більшість із яких – унаслідок використання інституту спеціального досудового розслідування. За вчинення злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом 134 особи засуджено до покарання у виді реального позбавлення волі» - зазначив Роман Хима.
 
  Позитивною в області залишається динаміка щодо зниження рівня злочинності. Більш як на чверть знизилось число умисних убивств, зменшилась кількість грабежів та крадіжок.     Знизився рівень підліткової злочинності.
 
Активізовано роботу щодо протидії злочинам у сфері господарської діяльності, виявлення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, фактів хабарництва.
 
Водночас керівник прокуратури нагадав про пріоритети, визначені Генеральним прокурором - боротьба з корупцією, протидія організованій та наркозлочинності, викриття фактів розкрадання бюджетних коштів, захист інтересів дітей та протидія домашньому насильству.
 
Потребує активізації робота з питань захисту інтересів держави представницькими засобами, протидії економічній злочинності, а також щодо викриття та розслідування кримінальних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища.
 
За результатами підсумкової наради розроблено ряд заходів для забезпечення скоординованої роботи органів правопорядку у регіоні.
 
 

кількість переглядів: 664