Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

В Івано-Франківську арештували кримінального авторитета за вимагання неіснуючих боргів

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 53-річному місцевому жителю за фактом вимагання коштів, а також  незаконного придбання,  зберігання з метою збуту психотропних речовин ( ч.4 ст. 189, ч.2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, який  раніше судимий за тяжкі корисливі злочини, продовжив протиправну діяльність під час воєнного стану.
 
 Упродовж 2023 року він систематично вимагав грошові кошти у підприємця під приводом повернення неіснуючих боргів іншим особам. При цьому чоловік погрожував потерпілому насильством та знищенням його майна.

Під час санкціонованих обшуків у помешканні та автомобілі підозрюваного виявлено і вилучено психотропну речовину  - амфетамін, яку той зберігав з метою збуту.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою із визначенням застави на понад 454 000 гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід – працівники управління стратегічних розслідувань в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 701