Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2024

На Івано-Франківщині повідомлено про підозру ще восьми учасникам так званої л/днр, які воювали проти ЗСУ

    

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури восьми громадянам повідомлено про підозру у державній зраді та в участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території або в збройних формуваннях держави-агресора (ч. 2 ст.111, ч. 7 ст.111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що підозрювані - мешканці Донецької та Луганської областей, перейшли на бік ворога і воювали проти українських військових. Більшість мали військовий досвід в окупаційних підрозділах ще з 2014 року, проходячи службу за контрактом.
 
Серед них  - «заступник командира взводу» у т.зв. «10-й окремій артилерійській бригаді лнр»,  «навідник-оператор танку» т.зв. «3-ї окремої мотострілецької бригади», а також «стрільці» т.зв. «народної міліції лнр».
 
Упродовж 2022 року вони брали активну участь у штурмі українських населених пунктів в Харківській, Донецькій та Луганській областях, де їх взяли у полон військовослужбовці ЗСУ.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ у Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 396