Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2024

В Івано-Франківську на постачанні наркотиків у СІЗО викрили киянина

   

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю Київщини за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів, а також їх передачі у місця позбавлення волі ( ч.2 ст. 307 КК України.)

Слідством встановлено, що підозрюваний, маючи не зняту та не погашену судимість за зберігання психотропних речовин, продовжив свою протиправну діяльність на Прикарпатті. Він постачав наркотичні засоби для чоловіка, який перебуває під вартою в установі виконання покарань в Івано-Франківську.

Нарковмісні таблетки підозрюваний передавав через пошту, приховуючи їх у продуктах харчування.
З жовтня 2023 року по січень 2024 року правоохоронці задокументували три факти передачі наркотичного засобу, обіг якого обмежено – бупренорфін, який був замаскований у маслі.

За клопотанням прокурорів суд обрав йому запобіжний захід  - тримання під вартою.
 
Наразі встановлюються інші особи, причетні до незаконного обігу наркотичних засобів.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід - Управління карного розшуку ГУНП в області.

За вказане правопорушення передбачено покарання – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 171