Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.01.2024

На Прикарпатті заочно судитимуть так звану поліцейську, яка служить окупантам на Луганщині

      

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Луганщини за фактом державної зради, колабораціонізму, участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації ( ч. 1, ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачена працювала у правоохоронних органах міста Красний Луч (теп. Хрустальний), а у 2014 році перейшла на бік ворога. Вона вступила до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «лнр», де проходила службу на різних посадах.
 
Разом із представниками окупаційної влади вона проводила обшуки та фільтраційні заходи з проукраїнським населенням. Зокрема допитувала родичів військовослужбовців ЗСУ для встановлення відомостей військового характеру, ідентифікації українських бійців та, щоб дізнатися місця їх розташування у зоні бойових зіткнень.
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали працівники ТУ ДБР, розташованого у м. Львові.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

кількість переглядів: 782