Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2023

На Прикарпатті повідомлено про підозру водію, який на смерть збив велосипедиста

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури  повідомлено про підозру 40-річному мешканцю Коломиї у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, а також у залишенні в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

За даними слідства, 26 грудня ввечері підозрюваний їхав на легковому автомобілі по автодорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у напрямку до села Татарів. Проїжджаючи по вулиці Січових Стрільців у с. Мишин Коломийського району,  він допустив наїзд на 68-річного велосипедиста, який рухався правим краєм проїзної частини у попутному з автомобілем напрямку.

Після цього водій, не надавши допомоги велосипедисту, залишив авто та втік, а потерпілий помер на місці події.
 
Підозрюваний переховувався на території дачного масиву у Коломиї, де був викритий правоохоронцями.
 
Прокурори скерували до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.
 
У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 812