Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

На Прикарпатті жінці повідомили про підозру в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини

        

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури 18-річній місцевій мешканці повідомлено про підозру за фактом умисного вбивства своєї новонародженої дитини (ч. 1 ст. 117 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що підозрювана народила хлопчика в домашніх умовах та без медичної допомоги. Після пологів вона нанесла удари по голові новонародженого немовляти, спричинивши набряк головного мозку, крововилив та закриту черепно-мозкову травму, від яких він помер.
 
Відтак, переконавшись, що хлопчик не подає ознак життя, поставила його в поліетиленовий пакет, винесла з будинку та викинула.
 
Тіло немовляти 5 грудня знайшов на своєму подвір’ї мешканець села Кропивник.
 
Як з’ясували правоохоронці,  породілля  – жителька цього ж села, яка приховувала свою вагітність від родичів та на обліку в медичному закладі не перебувала.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Калуського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
   
 
 

кількість переглядів: 883