Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

В Івано-Франківську до 10 років ув’язнення засуджено ректора окупаційного «Луганського університету ім. Даля», який допомагав росіянам організовувати псевдореферендум

     

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури суд визнав жителя Луганщини винним у пособництві державі-агресору (ч.1 ст.111-2 КК України).
 
Його засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та закладах освіти строком на 15 років з конфіскацією майна.
 
В суді прокурор довів, що ректор так званого Луганського університету імені Володимира Даля брав активну участь у підготовці та проведенні псевдо референдуму.
 
У липні 2022 року він організував у приміщенні університету засідання так званого другого складу громадської палати луганської народної республіки, на якому було прийнято рішення щодо створення «громадського штабу референдуму про приєднання «лнр» до складу рф».
 
Після цього він як учасник штабу займався підготовкою та проведенням псевдореферендуму – надав приміщення навчального закладу для голосування та розміщення так званої виборчої комісії.
 
В день «волевиявлення» він голосував на «камеру» як герой пропагандистського відео, в якому незаконний рефендум – довгоочікувана подія для громадськості Луганська та студентів університету.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

кількість переглядів: 691