Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2023

На Прикарпатті з підпільного виробництва вилучили тютюну на пів мільйона гривень

   

Івано-Франківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збуту незаконно виготовлених  тютюну та тютюнових виробів з використанням підроблених марок акцизного податку  (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).
 
Встановлено, що четверо жителів  Снятинської міської територіальної громади з метою незаконного збагачення організували у власних домогосподарствах підпільні цехи з виробництва тютюну та тютюнових виробів.
 
Готовий товар вони реалізовували через мережу поштових відділень та безпосередньо з місця виготовлення підакцизних товарів.
 
У ході проведених обшуків у домоволодіннях, господарських та складських приміщеннях, а також за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено більше 30 мішків подрібненого тютюну та 40 мішків та тюків із сухим листям тютюну.
 
Вартість вилученого, за попередніми даними, майже пів мільйона гривень.
 
Крім того, вилучено близько 60 тис. сигаретних гільз, пристрої для виготовлення тютюну.  
 
Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучений тютюн та засоби для його виготовлення, призначення експертиз.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід -  УСР в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.
 

кількість переглядів: 1024