Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2023

Ігор Мустеца провів оперативну нараду з керівниками обласних прокуратур західних регіонів

       

Заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца у Луцьку провів оперативну нараду з керівництвом обласних прокуратур західних регіонів. Обговорили проблемні питання діяльності органів прокуратури в умовах воєнного стану.
 
Ігор Мустеца наголосив на вкрай актуальній проблематиці для прикордонних регіонів – необхідності виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які сприяють незаконному переміщенню військовозобов’язаних через державний кордон.
 
Приділили особливу увагу питанням забезпечення належної фіксації та розслідування воєнних злочинів, протидії злочинам проти основ національної безпеки, а також злочинам, пов’язаним із привласненням та реалізацією гуманітарної допомоги.
 
 
Він закликав керівників обласних прокуратур зосередити зусилля усіх органів правопорядку до жорсткої протидії корупції, організованій злочинності, припинення функціонування злочинних схем, а також забезпечити невідворотність покарання винних осіб.
 
«В умовах війни, коли десятки, якщо не сотні тисяч людей, втрачають своє звичне життя, роботу, домівки, рідних, у суспільстві підвищується запит на справедливість», – констатував заступник Генпрокурора.
 
Зупинився Ігор Мустеца і на ефективності та доцільності витрачання бюджетних коштів. Підкреслив, що під час війни, коли Україні допомагає весь світ, витрачати кошти на щось, що не сприяє наближенню Перемоги, – неприпустимо.
 
Також акцентовано на захисті інтересів дітей органами прокуратури, особливо забезпеченні прав і гарантій внутрішньо переміщених дітей.
 
Участь у нараді взяли керівники Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької обласних прокуратур

кількість переглядів: 648