Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

150 тис грн хабара за користування спецтехнікою: на Прикарпатті викрили службовців теруправління водних ресурсів

   


За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито та повідомлено про підозру начальнику та механіку відділу водогосподарської організації  (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані вимагали та одержали 150 тис. грн неправомірної вигоди від фізичної особи за вирішення питання щодо надання спецтехніки, що перебуває на балансі Державного агентства водних ресурсів України.
 
В таку суму начальник відділу зі своїм підлеглим оцінили надання бульдозера та екскаватора для проведення робіт на території приватної ділянки.
 
Вони уклали фіктивний договір та повідомили орендарю, що оплату за послугу той здійснюватиме частково на рахунок теруправління, а решту -  готівкою на руки.
 
Службовців затримано у порядку ст. 208 КПК України після одержання останньої частини хабара – 70 тис грн..
 
Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП в Івано-Франківській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 752