Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

На Прикарпатті повідомлено про підозру учаснику окупаційного угруповання «каскад»

      

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури мешканцю Донеччини повідомлено про підозру за фактом державної зради, коларабоційній діяльності, участі у незаконних збройних формуваннях та терористичній організації (ч.ч. 1,2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний перейшов на бік ворога ще до початку повномасштабного російського вторгнення та разом із окупантами досі воює проти Сил оборони України.
 
У березні 2019 року він вступив на військову службу до незаконного збройного формування терористичної організації «днр». З військом званням «молодший сержант» він зайняв посаду командира відділення у так званому оперативно-бойовому тактичному формуванні «каскад», що координується російською федерацією.
 
Це один із підрозділів, який знищував Маріуполь та брав в полон українських захисників.
 
У червні 2023 року під час боїв з українськими військовими на Запорізькому напрямку підозрюваний отримав поранення. Наразі він  перебуває на лікуванні у військовому госпіталі в Донецьку.
 
Спеціальне досудове розслідування проводиться слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1211