Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2023

На Прикарпатті за співпрацю з ворогом судитимуть посадовців із окупованих територій

   

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачені – «голова» окупаційної адміністрації Микільського на Херсонщині та «ректор університету» в Луганську пішли на співпрацю з окупаційною владою. Вони добровільно зайняли посади та підтримували реалізацію узурпованих владних повноважень на захоплених територія.
 
Так звана голова в незаконних органах місцевого самоврядування проводила агітаційну діяльність з метою популяризації ворожої влади, а також формувала списки жителів для незаконного референдуму про входження окупованих українських територій до складу рф.
 
Очолити громаду їй, як уродженці рф та проросійській активістці, запропонував заступник гауляйтера Херсонщини. Після звільнення правобережжя Херсонщини вона втекла до росії.
 
«Ректор Луганського університету імені Володимира Даля» у липні 2022 року організував у приміщенні університету засідання так званого «другого складу громадської палати лнр», на якому було прийнято рішення щодо створення «громадського штабу референдуму про приєднання «лнр» до складу рф».

Він увійшов до цього штабу та брав активну участь у підготовці та проведенні псевдореферендуму, а також надав приміщення навчального закладу для голосування та розміщення так званої виборчої комісії.

Обоє обвинувачених знімались у пропагандистських відео та видавали незаконний референдум за довгоочікувану подію для громадськості окупованих територій.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 

кількість переглядів: 2775