Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2023

В Івано-Франківську судитимуть двох експравоохоронців, які служать окупантам на Луганщині

       

 
Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх правоохоронців із Луганщини за фактами державної зради, колабораційної діяльності, участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації ( ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачені працювали у дорожньо-патрульній службі ДАІ ГУМВС України в Луганській області, а в 2014 році добровільно перейшли на бік ворога.
 
Після російської окупації вони стали служити агресору та вступили до незаконного збройного формування «народна міліція лнр». Один з них зайняв посаду «керівника відділу безпеки дорожнього руху» в місті Антрацит, інший – «інспектора» цього підрозділу.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, за матеріалами Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2580