Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2023

Брав участь у проведенні референдуму на тимчасово окупованій території України – на Прикарпатті повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 21-річному мешканцю Херсонської області за вчинення дій, спрямованих на допомогу державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний після початку повномасштабного вторгнення збройних сил РФ в Україну підтримав дії країни-агресора. Працюючи на посаді помічника «воєнно-гражданской администрации» м. Каховки Херсонської області, прийняв безпосередню участь у проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території та у створенні інформаційно-пропагандських відеоматеріалів, де надав схвальну оцінку діям держави-агресора.
 
Після цього «пропагандист» взяв участь у роботі делегації із підписання угоди про входження тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей до складу російської федерації в м. Москві.
 
Спеціальне досудове розслідування проводиться слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1573