Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

На Прикарпатті повідомлено про підозру черговому прихильнику «руського міра»

     

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 66-річному мешканцю Івано-Франківського району за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний неодноразово в одній із соцмереж поширював публікації з пропагандистськими повідомленнями та виправдовуваннями і визнанням правомірною збройної агресії рф проти України.
 
На відео, які він поширював, містяться категоричні принизливі висловлювання про українців як злочинців, а також риторичні конструкції пропагандистського дискурсу з мотивацією до вбивства українців, називаючи дії російської армії такими, що наводять порядок.
 
На даний час зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід тримання під вартою з альтернативою застави.
 
Досудове розслідування проводиться слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1737