Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

На Прикарпатті судитимуть двох чоловіків, які здійснювали незаконне переправлення осіб через державний кордон

  

За процесуального керівництва прокурорів Коломийської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт  щодо 39-річного мешканця Чернівецької області – за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України) та щодо 55-річного мешканця Коломийського району – за фактами організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та незаконного придбання й зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Слідством встановлено, що вищевказані громадяни, з метою особистого збагачення, організували незаконну схему переправлення військовозобов’язаних громадян дерез державний кордон України. Коштувала така «послуга» 4 тис. доларів США.
 
За вказане кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.
 
Викриття протиправної діяльності проводилось прокурорами спільно зі співробітниками Коломийського МРВ УСБУ в Івано-Франківській області, міграційної поліції ГУНП в області та Коломийського РВП ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2802