Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2023

На Прикарпатті судитимуть екс-посадовців лісового господарства, які завдали збитків на суму 2,7 млн грн

   

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи з числа працівників правоохоронного органу – посадовців лісової галузі Прикарпаття, яка незаконно рубала ліс на території Косівського природоохоронного науково-дослідного відділення Національного природного парку «Гуцульщина» загальнодержавного значення (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246;  ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).
 
До складу групи входило 5 працівників Державної лісової охорони – службові особи Державного підприємства «Кутське лісове господарство»: колишній та чинний директори, головний лісничий, начальник відділу лісового господарства та інженер з охорони та захисту лісу.
 
У період 2018-2022 років посадовці незаконно, без жодних дозволів та погоджень видавали документи для проведення вибіркових санітарних рубок на території парку, яка вже понад 20 років не входить до складу «Кутського лісового господарства», а передана НПП «Гуцульщина» ще в 2002 році. У подальшому зловмисники деревину продавали населенню.
 
На території парку було зрубано понад 500 дерев: ялиці, буки, осики, граби та ясени. Збитки державі оцінені у 2,7 млн грн.
 
Усі вони   звільнені з займаних посад. Також для забезпечення стягнення збитків арештовано майно фігурантів – 3 будинки, 5 земельних ділянок та 2 машини.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР в місті Львові,  оперативний супровід – УРС в Івано-Франківській області ДСР НП України та УСБУ в Івано-Франківській області.
 

кількість переглядів: 3467