Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

Прокурори передали до суду справу бойовика, який воював на боці ворога на Луганщині

         

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний стосовно мешканця Луганщини за фактом державної зради, колабораціонізму та участі у терористичній організації ( ч.ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3).

 Слідством встановлено, що обвинувачений перейшов на бік ворога у 2014 році та воював у складі нфз терористичної організації «лнр».
 
У вересні 2022 року військовослужбовці Збройних Сил України взяли його в полон на околицях села Ниркове Сєверодонецького району.
 
Нагадаємо, прихильник збройної агресії  службу розпочав із т.зв. батальйону «Заря», а у 2015 році  перейшов до мотострілецької бригади т.зв. «народної міліції лнр».
 
На початку повномасштабного вторгнення він добровільно мобілізувався та був зарахований до 3-ої роти 1-го батальйону 4-ої мотострілецької бригади нзф «лнр».
 
У складі цього підрозділу бойовик будував фортифікаційні споруди для військових «лнр»/рф та чергував на позиціях, а також здійснював розвідку позицій Збройних Сил України щодо особового складу та техніки поблизу селища Новотошківське Сєверодонецького району.
 
Він брав участь у боях проти українських військових у населених пунктах Донецьке, Врубівка, Збірне, Ниркове.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

кількість переглядів: 4190