Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2023

На Прикарпатті повідомили про підозру бойовику нзф «днр»

   


    За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Донеччини за фактом державної зради, колабораціонізму, участі у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації ( ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч.2 ст.260 КК України).

    Слідством встановлено, що  уродженець рф, який тривалий час проживає на території України,  у 2014 році вступив до нфз «днр» та брав участь у бойових зіткненнях проти Збройних Сил України.

    Він пройшов військову підготовку та воював у різних підрозділах цієї терористичної організації.  До 2019 року як «стрілець» республіканської гвардії «днр»» виконував бойові завдання у с. Кондратівка Донецької області.

    З лютого до листопада 2019 - у складі  «3-го мотострілкового батальйону 7-ї бригади мінометної батареї народної міліції «днр». Чергував на позиціях біля Світлодарська, а саме Вуглегірської ТЕЦ,  де приймав учать у бойових діях із підрозділами ЗСУ.

    У липні 2022 року, відбуваючи покарання у колонії за вбивство, він звернувся до так званого голови «днр» щодо помилування та вступу до терористичної організації.

    Його зарахували до особового складу «2-ї роти 1-го мотострілкового батальйону 100-ї окремої мотострілкової бригади народної міліції «днр»» на посаду «стрілка».

    Під час бойових зіткнень 11 листопада 2022 року підрозділи ЗСУ взяли його у полон поблизу Красногорлівки на Донеччині.

    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

кількість переглядів: 860