Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2023

Допомагала окупантам та агітувала за громадянство рф – на Прикарпатті повідомлено про підозру у колабораціонізмі "чиновниці" із Херсонщини

  

За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури мешканці Херсонщини повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що підозрювана зайняла посаду у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території. Вона стала  «головою Красноперекопського територіального управління Каховського муніципального округу Херсонської області».
 
На цій «посаді» вона сприяла окупаційній владі в налагодженні «руського миру» у селищі Зелений Під, надавала активну допомогу військовослужбовцям рф – передавала їм автомобілі місцевих жителів, організовувала житло.
 
Підозрювана також популяризувала отримання громадянства та паспортів рф в мережі Інтернет.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі УСБУ в  Івано-Франківській області.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 530