Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2023

На Прикарпатті взято під варту двох осіб, які здійснювали незаконне переправлення військовозобов’язаного через державний кордон України

       

За процесуального керівництва прокурорів Коломийської окружної прокуратури повідомлено про підозру 55-річному мешканцю Коломийського району та 39-річному мешканцю Чернівецької області за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Слідством установлено, що підозрювані за 4 400 доларів США організували незаконну схему переправлення військовозобов’язаного громадянина України через державний кордон України до Республіки Румунія. Зловмисників затримали у Верховинському районі під час організації виїзду ухилянта.
 
За клопотанням прокурора ухвалою слідчого судді Коломийського міськрайонного суду зазначеним особам обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
За вказане кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років із конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу Коломийського МРВ УСБУ в Івано-Франківській області, міграційної поліції ГУНП в Івано-Франківській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1063