Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

В Івано-Франківську відкрили пам’ятну дошку загиблому прокурору Любомиру Хамцю (ФОТО)

  

Івано-Франківська обласна прокуратура увічнила пам’ять свого працівника Любомира Хамця, який загинув, захищаючи незалежність нашої держави. На фасаді прокуратури встановили пам’ятну дошку Герою.
 

 «Любомир наш – приклад любові,  добра та правдолюбства, тому він і обрав професію юриста. Його жертва не даремна. Він пішов на війну, щоб ми жили у вільній Україні. Вірю, що його втрата не даремна», - пригадує батько  військовослужбовця Микола Хамець.
 

«Україна була в душі Любомира. Він працював самовіддано і був чесною людиною, принциповим і справедливим. В кінці лютого Любомир прийшов  і сказав, що йде воювати… Світлі люди не вмирають, ми збережемо пам'ять про Героя і передамо наступним поколінням», -  зазначив заступник керівника обласної прокуратури Василь Стефанець.
 
 

Любомир Хамець працював в органах прокуратури понад 21 рік. З початком повномасштабного вторгнення він добровільно поповнив лави Збройних Сил України.

З перших днів військової служби він захищав територіальну цілісність нашої держави на нульовій позиції. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку у складі 110-тої механізованої бригади імені генерала-хоружного Марка Безручка.

Під час боїв в місті Красногорівка  Любомир Хамець отримав важкі порання, від яких помер 15 грудня 2022 року.

Указом Президента України від 20 січня 2023 року за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Хамця Любомира Миколайовича посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

кількість переглядів: 1170