Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

До 6 років за ґратами засуджено мешканця Прикарпаття за підтримку окупантів

       


За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Івано-Франківської обласної прокуратури суд визнав винним 22-річного місцевого жителя у вчиненні дій, спрямованих на захоплення державної влади, колабораціонізмі, образі честі і гідності військовослужбовців, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України ( ч.2 ст. 109, ч.5 ст.111-1, ч.2 ст.435-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
Його засуджено до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурори в суді довели, що мешканець міста Коломия у квітні 2022 року створив і адміністрував телеграм-канал «Херсонська республіка» для підтримки окупантів та поширення новин окупаційної адміністрації Херсонщини.
 
Він розповсюджував публічні заклики до проведення референдуму на захоплених територіях, а також дописи та від імені окупаційної адміністрації щодо приєднання до росії, зміну герба, видачі паспортів та впровадження російської валюти.  
 
Мовою окупантів він зневажав військовослужбовців ЗСУ та характеризував їх як злочинців. Натомість схвалював російських військових  як захисників, а  збройну агресію подавав як визволення від нацистів. При цьому називав колаборантами людей, які підтримують «неонацистську» Україну та погрожував їм покаранням за законами РФ.
 
У серпні минулого року його викрили співробітники СБУ.
Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.
 
 

кількість переглядів: 865