Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Під головуванням керівника Івано-Франківської обласної прокуратури відбулася оперативна нарада щодо обговорення підсумків роботи за 2022 рік

     

У вівторок, 31 січня 2023 року, керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима провів оперативну нараду з метою обговорення підсумків роботи органів прокуратури області  за 2022 рік, а також визначення пріоритетних напрямів прокурорської діяльності та основних завдань на поточний рік. У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники, заступники керівників структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники, їх заступники, начальники відділів окружних прокуратур.
 
Акцентуючи увагу на найважливіших показниках роботи прокурорів у 2022 році, Роман Хима відзначив позитивні тенденції в діяльності прокурорів. Зокрема, суттєво посилено протидію злочинам у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, при цьому знешкоджено 6 злочинних угруповань, які вчиняли кримінальні правопорушення в указаних сферах.
 
Завдяки належній взаємодії та узгодженій діяльності органів прокуратури з іншими правоохоронними органами рівень злочинності в області залишається одним із найнижчих серед регіонів. Значно знизилось число облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі проти життя та здоров’я, волі, честі та гідності особи.
 
З огляду на виклики, які постали перед правоохоронною системою у зв’язку із повномасштабним вторгненням Російської Федерації на територію України, вимагає подальшого вдосконалення реалізація координаційних повноважень прокурорів у сфері протидії злочинності, в тому числі щодо викриття, фіксації та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією.
 
Під час заходу було приділено увагу питанням порушення вимог кримінального процесуального законодавства, стану облікової дисципліни у кримінальних провадженнях, порушенням конституційних прав громадян.    
 
Зорієнтовано присутніх на необхідності активізації роботи щодо виявлення та розслідування розкрадання бюджетних коштів, запобігання та протидії корупції, у сфері охорони довкілля, представницької діяльності, дотримання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні  тощо.
 
Пріоритетними напрямами у 2023 році визначено протидію  злочинам, пов’язаним зі збройною агресією; у сфері незаконного використання гуманітарної допомоги; незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів; шахрайського заволодіння коштами громадян під виглядом зборів для волонтерської допомоги; незаконного видобування корисних копалин та земельних правовідносин; у бюджетній сфері тощо.
 
У підсумку визначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності  діяльності органів прокуратури області на наступний період.

кількість переглядів: 1324