Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2021

На Івано-Франківщині судитимуть злочинну групу, яка організувала нарколабораторії з мільйонним обігом (фото)

      

Івано-Франківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно чотирьох членів організованої групи за фактами вчинення кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу психотропних речовин та прекурсорів (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317, ч. 1 ст. 263КК України).
 
Встановлено, що учасники організованої групи, упродовж березня–червня 2021 року організували та утримували дві нарколабораторії на Калущині. Так, з метою отримання незаконного доходу зловмисники шляхом контрабанди ввозили на територію України прекурсор – нітроетан, з якого виготовляли психотропну речовину – амфетамін та збували її через перевізників в інші області.
 
Масштабне виробництво з мільйонним обігом правоохоронці ліквідували у червні 2021року.
 
Нагадаємо: у ході проведених заходів вилучили 12 л амфетаміну у рідкому стані; 35 л, нітроетану; 20 кг прекурсору – фенілнітропропену; близько 500 л різноманітних хімічних реактивів та лабораторне обладнання.
 
 
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.

Обвинувальний акт розглядатиме по суті суд.
 
 

     Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1248