Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2021

Знехтували вимогами антикорупційного законодавства – за прокурорського реагування на Івано-Франківщині оштрафовано депутатів, поліцейських, працівників органів місцевого самоврядування

   

Органами прокуратури Івано-Франківської області належним чином організовано роботу щодо забезпечення обов’язкової участі прокурора у розгляді протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Так, за принципової позиції прокурорів на осіб, які знехтували вимогами антикорупційного законодавства та не подали своєчасно декларації, накладено штрафи на понад 100 тис грн.

Серед притягнутих цьогоріч до відповідальності: 69 – депутати місцевих рад, 24 – посадові особи юридичних осіб публічного права, 8 – поліцейські, 6 – посадові особи органів місцевого самоврядування та ін..

 Зокрема, у липні притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП і застосовано штраф в розмірі 850 грн стосовно колишнього депутата Городенківської районної ради, який несвоєчасно без поважних причин подав декларацію за 2020 рік. Аналогічні адмінстягнення призначено керівнику одного із комунальних підприємств Калуської міськради, трьом працівникам держлісгоспу, екс-працівнику Коломийської виправної колонії.

Робота на даному напрямі триває.

 
    Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1930