Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

Прикарпатського посадовця підозрюють у халатності на понад півмільйона гривень при будівництві школи

    

Івано-Франківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо місцевого посадовця за фактом службової недбалості (ч.2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, чоловік, працюючи на посаді начальника відділу в Управлінні капітального будівництва Івано-Франківської області й будучи відповідальним за здійснення технічного нагляду за будівництвом навчального корпусу та спортивного залу в одній із шкіл Верховинського району, неналежним чином виконував свої обов’язки.
 
Так, із грудня 2017 по грудень 2020 років посадовець, проявляючи службову недбалість, не перевіряв обсяги фактично виконаних підрядною організацією робіт, підписував акти виконаних робіт,погоджував довідки про їх вартість та передавав для оплати.
 

Внаслідок цього державним інтересам завдано збитків на 550 887 грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Івано-Франківській області, за матеріалами Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1248