Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2021

На Івано-Франківщині припинили незаконне видобування піщано-гравійної суміші у промислових масштабах

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, учиненому групою осіб за попередньою змовою, начальнику відокремленого структурного підрозділу одного з державних підприємств та двом фізичним особам-підприємцям (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, керівник підрозділу держпідприємства, що здійснює розробку родовищ будівельних матеріалів, маючи у своєму віданні родовище корисних копалин та відповідний спецдозвіл на користування надрами, вирішив незаконно збагатитися шляхом привласнення піщано-гравійної суміші.

З метою маскування злочинної діяльності під законну, він уклав відповідні господарські договори.

У подальшому зловмисник продавав суб’єктам господарювання піщано-гравійну суміш під видом гравію відсіяного, фактично не здійснюючи виготовлення такого виду продукції. Останні ж, маючи безперешкодний доступ до родовища, здійснювали безобліковий видобуток піщано-гравійної суміші, яку реалізовували кінцевим споживачам.

Такими діями підозрювані спричинили збитки державі на суму 246 тис. грн.

Наразі вирішується питання про відшкодування завданих збитків та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснює Слідче управління Головного управління Національної поліції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1146