Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

В Івано-Франківській обласній прокуратурі обговорили питання дотримання прав дітей (ФОТО)

 

 

Сьогодні, 25 березня, в обласній прокуратурі відбувся семінар на тему «Актуальні питання реалізації повноважень прокурора щодо виконання покладених функцій у сфері захисту інтересів дітей та протидії насильству».

Зі вступним словом до присутніх звернувся перший заступник керівника Івано-Франківської обласної прокуратури Руслан Гнідан. Він наголосив на важливості забезпечення якості, повноти та належності досудового розслідування щодо неповнолітніх, адже від цього залежить подальший перебіг кримінального провадження.

У роботі семінару взяли участь виконувачі обов’язків керівників окружних прокуратур, прокурори окружних прокуратур, відповідальні за здійснення діяльності щодо захисту інтересів дітей і протидії насильству, керівники правоохоронних органів та органів державної влади.

Учасники семінару обговорили питання організації діяльності окружних прокуратур у сфері захисту інтересів дітей та протидії насильству, забезпечення ефективності досудового розслідування у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, вчинені щодо дітей та у сфері охорони дитинства.

Серед запрошених лекторів – директор обласного центру соціально-психологічної допомоги Василь Серденько. Він долучився до заходу в рамках співпраці між установами та поділився досвідом про те, як вибудувати комунікацію з дитиною, що постраждала від насильства.

Тарас Мороз – начальник відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції НП України розповів учасникам про особливості та актуальні питання виконання повноважень у сфері протидії кіберзлочинності у кримінальних провадженнях, пов’язаних із доведенням до самогубства дітей, проти статевої свободи та статевої недоторканості дитини.

Корисним досвідом діяльності по впровадженню відновного правосуддя стосовно неповнолітніх поділився директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук.

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Людмила Непийвода розповіла про стан додержання прав дітей, у тому числі в умовах децентралізації, адміністративно-територіальної реформи, реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області  Світлана Дем’янчук розповіла про дотримання прав неповнолітніх у місцях несвободи та реалізацію національного превентивного механізму в Івано-Франківській області.

Учасники заходу прослухали та обговорили й ряд інших питань, з якими вони стикаються у щоденній роботі. Отримана інформація стане в пригоді у повсякденній діяльності ювенального прокурора та дасть можливість забезпечити дотримання прав дітей у кримінальному провадженні на всіх стадіях процесу.
 

 
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1341