Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2020

У прокуратурі Івано-Франківської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів (ФОТО)

 

 

Сьогодні, 26 серпня, відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів під головуванням прокурора Івано-Франківської області Юрія Фреїшина.

У заході взяли участь керівники правоохоронних відомств області, заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Івасик, перший заступник та заступники прокурора області, керівники окремих структурних підрозділів обласної прокуратури, а також керівники місцевих прокуратур.

В ході наради було проаналізовано стан справ щодо протидії злочинності на території регіону, відзначено позитивні здобутки та окреслено питання, над якими необхідно посилено працювати.

Зокрема, учасниками наради відмічено, що правоохоронцями систематично вживалися заходи задля покращення роботи на пріоритетних напрямках. Підтвердженням цьому є тенденція до зниження рівня злочинності, зменшення числа тяжких та особливо тяжких злочинів, проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень; посягань проти власності, зокрема крадіжок, грабежів, розбоїв; громадського порядку та моральності. Підвищилась ефективність викриття кримінальних правопорушень проти довкілля, у тому числі фактів порушень правил охорони та використання надр, незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання, збуту лісу; у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин; незаконного обігу зброї; підвищено рівень розкриття кримінальних правопорушень (53%).

Окрім позитивних тенденцій, прокурор області акцентував увагу присутніх і на наявних проблемах, які потребують вжиття додаткових заходів.

Юрій Фреїшин зорієнтував правоохоронців на необхідності посилення роботи щодо викриття злочинних угруповань з корупційними зв’язками в органах влади та управління, наділених контролюючими і правозастосовними повноваженнями, які діють у бюджетній, банківській, лісовій та земельній сферах, у сфері охорони надр та публічних закупівель. Очільник відомства наголосив, що попри певні здобутки необхідно і надалі посилювати ефективність роботи щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері. «У нинішній ситуації маємо особливу увагу зосередити на дотриманні законності освоєння коштів, виділених на ліквідацію стихійного лиха та на протиепідеміологічні заходи», - зазначив Ю.Фреїшин.

За результатами наради визначено орієнтири подальших спільних скоординованих дій, спрямованих на підвищення ефективності протидії злочинності в області.

 
 
 
 


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1418