Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2020

За втручання прокуратури затримано зловмисника за незаконне переправлення осіб до країн ЄС (ФОТО)

 

 

 

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області співробітниками УСБУ в області спільно з детективами СУ ГУНП в області викрито та затримано чоловіка, який займався незаконним перевезенням осіб до країн ЄС.

Затримання відбулося в пункті пропуску «Ужгород» Закарпатської митниці в момент, коли перевізник намагався нелегально переправити громадянина України до однієї з країн ЄС, заховавши останнього під сидінням пасажирського мікроавтобуса.

Клієнтом зловмисника виявився чоловік, який мав заборону суду на перетин кордону у зв’язку з несплатою значної суми банківських кредитів. За надання такої «послуги» чоловік заплатив організатору незаконної схеми 500 доларів США.
 
 
Водія мікроавтобуса затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України та обрання міри запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1418