Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Під головуванням прокурора області Юрія Фреїшина проведено нараду за підсумками роботи у 2019 році (ФОТО)

                

Сьогодні, 28 січня 2020 року, у прокуратурі Івано-Франківської області відбулася оперативна нарада під головуванням прокурора області Юрія Фреїшина, на якій обговорено результати діяльності органів прокуратури на основних напрямах діяльності за 2019 рік та заходи щодо підвищення її ефективності.
 
                           
 
У нараді взяли участь заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури, керівники та заступники керівників місцевих прокуратур, а також голова Консультативної ради при прокуратурі області Ярослав Ткачівський.

Відкриваючи оперативну нараду, прокурор області зазначив, що є позитивні напрацювання в роботі прокуратури Івано-Франківщини за 2019 рік, та окреслив пріоритетні напрямки діяльності на 2020 рік, які визначені на сьогодні Генеральним прокурором. Насамперед це боротьба з корупцією, виявлення та розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів у банківській сфері, боротьба з організованою злочинністю, запобігання порушенню прав людини працівниками правоохоронних органів тощо.

Прокурором області також визначено пріоритети в роботі прокуратури відповідно до специфіки регіону. Це – протидія правопорушенням у сфері охорони лісових ресурсів, діяльності нелегальних АЗС, гральному бізнесу, запобігання корупційним злочинам, незаконному видобутку піщано-гравійної суміші, інше.

Підбиваючи підсумки минулого року, можна з упевненістю сказати, що ті скоординовані заходи щодо протидії злочинності, які були вжиті правоохоронними органами регіону, дали позитивні результати.

Завдяки вжитим заходам покращилась ефективність позовної роботи (з 35,8% у 2018 році до 94% у 2019 році), збільшилась сума позовів у справах, за якими судом відкрито провадження, розмір стягнутих судами коштів, сума, на яку виконано судові рішення, та площа повернутих земель.

Зокрема, у поточному році прокурорами пред’явлено позови на суму понад 332 млн грн, судами задоволено позови на суму 104,5 млн грн, відповідачами в добровільному порядку відшкодовано 103,7 млн грн, реально виконано рішення судів на майже 102 млн грн, повернуто 453 га землі.

Загалом прокурорами взято участь у розгляді судами першої інстанції 2727 кримінальних проваджень, у яких винесено 1516 обвинувальних вироків щодо 1689 осіб.
 
  
 
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності  діяльності органів прокуратури області на наступний період.
 

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2315