Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

Прокуратура постійно здійснює нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях

                   

Під час здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, прокурорами внесено 125 документів реагування на виявлені порушення, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 71 службову особу установ виконання покарань, органів Національної поліції, пробації та інших органів, задіяних у процесі виконання кримінальних покарань, застосування заходів адміністративного примусу та інших заходів примусового характеру.
 

З ініціативи прокурорів із карцеру установи виконання покарань «Івано-Франківська УВП № 12» звільнено незаконно утримувану особу, скасовано 12 актів індивідуальної дії.
 

За виявленими фактами кримінальних правопорушень розпочато 4 кримінальні провадження (у тому числі за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням серед ув’язнених та засуджених Державної установи «Коломийська виправна колонія № 41»; за фактами умисного невиконання судових рішень у кримінальному провадженні та у справі про адміністративне правопорушення; за фактом перевищення службових повноважень працівниками ДУ «Коломийська ВК №41», що виразилося у застосуванні насильства до ув’язненого). Досудове розслідування у цих кримінальних провадженнях триває.
 

Завдяки вжитим заходам не допущено фактів масових заворушень, акцій непокори, фактів катувань або жорстокого поводження із засудженими. Не було випадків смертей та самогубств, а також втеч із установ виконання покарань та вчинення в’язнями інших злочинів. Відсутня заборгованість із виплати засудженим заробітної плати.
 

Не було фактів смертей в КЗ та ІТТ, а також тримання у них осіб із порушенням установленого строку. Зменшився рівень рецидивної злочинності серед осіб, які перебувають на обліках в органах пробації (з 6 до 2 злочинів).



Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1555